fbpx

Despre SFA

SFA (Social Finance Association – Asociația pentru Finanțare Socială) s-a născut cu scopul de a completa pilonul financiar al AFIN cu asistență specializată și know-how în domeniul finanțării sociale. Asociația își propune să susțină întreprinzătorii locali să depășească barierele de ordin financiar, prin educație financiară și consultanță pentru un acces mai facil la finanțare.
Asociația își va desfășura activitatea în domeniul economiei sociale, conform principiilor stipulate de Legea nr. 219/2015 privind economia socială.

SFA este membru asociat al Federației Europeane a Băncilor Etice și Alternative (FEBEA).
Federația reunește 30 de instituții financiare din 15 țări din Europa și are ca scop dezvoltarea și promovarea principiilor de finanțare etică și socială în Europa. FEBEA sprijină finanțatorii, antreprenorii sociali și orice grup sau cetățean care dezvoltă proiecte care ajută la crearea unei societăți echitabile și incluzive.

În perioada 18 – 22 octombrie 2021 SFA, în parteneriat cu Synerb și cu suportul Fundației “Alături de Voi” România” și al Laboratorului de Solidaritate, a derulat Programul de Educație financiară pentru antreprenorii sociali din România, prezentat de Unicredit Bank.