fbpx

AFIN IFN S.A. vine cu o nouă premieră în peisajul economiei sociale românesti! Prima instituție financiara autorizată ca întreprindere socială din România. 90% din profit va fi reinvestit

Misiunea socială a AFIN IFN SA de a susține antreprenorii sociali cu instrumente financiare are acum și o recunoaștere oficială. Săptămâna trecută am parcurs o nouă etapă importantă în funcționarea AFIN, ghidându-ne, așa cum am promis, la fiecare pas, după principiile economiei sociale.

 

AFIN IFN SA a fost atestat ca întreprindere socială de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Misiunea socială a organizației noastre a fost inclusă de la bun început în actul constitutiv, iar acum a fost recunoscută oficial și de autorități. Această atestare certifică obligațiile sociale  pe care AFIN și le  asumă: de a-și respecta misiunea socială,  de a reinvesti minim 90% din profitul organizației, pentru a aduce plus valoare operatorilor economici cu impact social pe careîi vom sprijini și de a avea o politică salarială echitabilă.

Acesta este cel de-al doilea pas al AFIN IFN SA după înființarea ca societate pe acțiuni.

 

În acest moment AFIN este în curs de înregistrare ca IFN la Registrul General al BNR.

 

Conform actelor depuse la Registrul Comerțului, AFIN IFN S.A. are 170 de acționari fondatori. Următorul pas este înregistrarea AFIN IFN SA la BNR ca instituție financiară nebancară,  în acest sens fiind deja depus dosarul cu documentele necesare.

 

AFIN IFN SA devine astfel o entitate UNICĂ în România prin:

 

  • primul IFN din România care a introdus în actul constitutiv misiunea socială a organizației;
  • primul IFN din România care va funcționa ca întreprindere socială (90% din profit va fi reinvestit);
  • primul IFN cu capital privat care va oferi împrumuturi primordial / cu prioritateorganizațiilor de economie socială din România.

Vă ținem la curent cu întregul proces al înființării celei mai noi instituții de finanțare dedicate sectorului economiei sociale. 

 

Dacă vreți să deveniți acționar AFIN, accesați pagina INVESTEȘTE.

 

Dacă doriți să aflați mai multe răspunsuri despre ce presupune calitatea de acționar AFIN, accesați pagina Q&A.