fbpx

AFIN IFN S.A. a devenit membră a rețelei internaționale Microfinance Centre

Microfinance Centre (MFC) reunește în prezent peste 100 de instituții de microfinanțare, investitori sociali, rețele naționale și organizații suport din 36 de țări din Europa și Asia Centrală, fiind o rețea care modelează standardele regionale și globale pentru sectorul microfinanțărilor.

Ca parte a acestei comunități de practicieni și experți, AFIN IFN S.A. va avea ocazia să participe la diverse proiecte și evenimente comune și să colaboreze îndeaproape cu alte instituții de microfinanțare, pentru a înțelege trendurile și provocările acestui sector.

 

Ca membru Microfinance Center, AFIN IFN S.A. va putea:

– să contribuie și să influențeze strategia de dezvoltare a sectorului microfinanțării

– să creeze noi conexiuni cu stakeholderi globali și regionali

– să ia parte la noi sinergii și colaborări oferite de rețea și să genereze noi parteneriate 

– să aibă acces la oportunități de consultanță

– să participe la proiecte de dezvoltare a sectorului microfinanțării și/sau să primească asistență tehnică, informări, ghiduri și rezultate ale unor cercetării pe teme fierbinți privind microfinanțarea

 

„Admiterea AFIN IFN SA ca membru al Microfinance Centre confirmă angajamentul nostru ferm de a fi un jucător responsabil pe piața microfinanțărilor din regiune. Acest nou statut ne deschide numeroase oportunități de colaborare și dezvoltare, dar ne și obligă să păstrăm sau chiar să ridicăm standardele de lucru cu clienții noștri. Microfinanțarea, mai ales pentru sectorul economiei sociale, este încă la început de drum în România, dar acum avem multe modele de bune practici în Europa sau în alte părți ale lumii de la care putem prelua idei pentru implementare”, spune Felicia Relenschi, CEO AFIN IFN S.A..

 

Mai multe despre MFC puteți afla pe site-ul oficial al instituției www.mfc.org.pl.