fbpx

O nouă vizită de studiu a echipei AFIN la Community Finance Ireland

Recent, echipa AFIN a participat la o nouă vizită de studiu virtuală, organizată cu sprijinul Federației Europene a Băncilor Etice și Alternative (FEBEA) și găzduită de Community Finance Ireland.

 

Community Finance Ireland este o instituție de finanțare socială din Irlanda, care s-a înființat în anul 1999 în Belfast. În cei peste 22 de ani de activitate, a lucrat cu numeroși furnizori de capital, ajutând întreprinderi sociale, cluburi sportive și ONG-uri să se dezvolte și să aibă impact în comunitate. Implicarea activă în aceste sectoare s-a văzut imediat, Community Finance fiind instituția de finanțare socială cu cea mai rapidă creștere din Irlanda și Regatul Unit.

Cifrele vorbesc de la sine. De la înființare și până în prezent instituția a acordat împrumuturi de peste 72 milioane de euro. Numai în perioada 2016 – 2020 Community Finance a finanțat 170 de proiecte sportive (cu o valoare de aproximativ 16,2 milioane de euro), 133 de proiecte comunitare (10,3 milioane de euro) și 25 de proiecte ale întreprinderilor sociale (cu o valoare estimată de 4,4 milioane de euro).

 

Cui se adresează

 

Community Finance Ireland are trei categorii de organizații cu care lucrează:

 

Cluburi sportive – pentru dezvoltarea de facilități, echipamente etc.

Proiecte comunitare – inclusiv pentru organizații de caritate sau religioase

Întreprinderi sociale – pentru inițiative de formare resursa umană, proiecte de dezvoltare rurală etc.

 

Instituția oferă împrumuturi pe termen lung și scurt, precum și credite punte. Valoarea creditelor este între 10.000 și 600.000 de euro. „Ce ne face diferiți este faptul că am încercat să oferim consultanță cât mai aproape de clienți și să facem o analiză diferită, ținând cont de specificul social și comunitar al proiectului, precum și de cât de robustă este organizația”, explică Donal Traynor, CEO Community Finance Ireland.

Mai multe informații despre Community Finance Ireland puteți găsi pe website-ul organizației: https://communityfinanceireland.com/

 

Resurse și publicații utile: https://communityfinanceireland.com/publications/

 

—–

 

Vizita de studiu a avut loc în cadrul proiectului AFIN – Romanian Alternative FINancing Institution Dedicated to Social Enterprises VP/2019/015/0035, finanțat de Uniunea Europene, prin intermediul Programului European pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inovare Socială “EaSI” (2014-2020).